RÓLUNK


2017-ben az STG Deszk megkezdte működését.A versenyeken elért eredmények, a közösségi munka, a közös célok arra sarkalltak bennünket, hogy ha már ennyi tettre kész, tehetséges ember egy csapatba verődött, még valami többet és jobbat csináljunk.

2018-ban merült fel először az igény arra, hogy létrehozzunk egy egyesületet, majd az elmúlt hónapokban komoly háttérmunka folyt, hogy ez az első lépés megvalósuljon. 2019-ben az egyesületet bejegyezték

OCR STORM Sportegyesület

néven.


Célunk: az OCR sportág népszerűsítése, az akadályfutás iránt érdeklődő sportolók, versenyzők összefogása, szabályozott és hivatalos keretek között.

A sportág mellett lényeges célkitűzésünk az egészséges életmód népszerűsítése, illetve az utánpótlás kinevezése a sportszellemiség és sportszerűség talaján.

3

év
tapasztalat

Több mint

30

barát & sporttárs
már a csapatban

MI AZ AZ OCR SPORT ?


Az Obstacle Course Racing (OCR) olyan SPORT, amelyben a versenyzőnek futás közben akadályokat kell le küzdenie. Az akadályok lehetnek különböző épített és természetes. A futóversenyeken gyakran összekeverik a nyomvonalakon lévő akadályokat. Törekedve arra,hogy a futásból kialakult sebesség ,és lendület megtörve legyen. Az épített vagy természeti akadályok a versenyző szellemi és fizikai képességét kifejezetten megterheli. Az akadályok magukban foglalják az akadályok felmászását, nehéz tárgyak mozgatását, saját testsúly mozgatását, és a vizes akadály leküzdését. Sok akadályfutó verseny akadályai hasonló a katonai kiképzéshez, míg mások egyedülállóak az akadályversenyzésben.Az akadályfutó versenyt az állóképesség , erő, gyorsaság és az ügyesség tesztelésére használják.


A versenyek távolságban és nehézségekben változnak. A verseny helyszínek általában a sportstadionokban,erdős területen , városokban és parkokban szervezik. A szervezők minden fajta sportolót ösztönöznek a sportág kiprobálására. Sok katonai kiképzési akadályt vezetett be a Tough Guy Cross Country Running-ban. A 2012-es Los Angeles Times szerint az események száma – jellemzően az egész napos fesztiválokra építették. A sport népszerűségének támogatása mellett több online magazin is megjelent, köztük az Mud Run Guide és az Obstacle Racing Media. Az Obstacle Race Magazin 2012-től kezdődően, az OCRM Network 2017-ben követte az online médiában, amely a szórakoztatásra, az információra és a világ OCR-események bemutatására terjed ki. 2014-ben Ian Adamson megalapította a nemzetközi sportegyesületet, a World OCR-t, a Fédération Internationale de Sport d “Állandó akadályok (FISO), Lausanne-ban, Svájcban. A World OCR egy non-profit, tag-alapú sportszervezet és az akadálypályás verseny világvezetője. 2018-tól az OCR világszerte öt nemzeti kontinentális konföderációban (Afrikában, Amerikában, Ázsiában, Európában és Óceániában) 75 országban volt nemzeti tagszövetség, a legnagyobb Európában. World OCR 2017-ben kérte a GAISF tagságát, azzal a céllal, hogy elismerje a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.